YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Eino Lehtonen

Yksinyrittäjän polku työnantajaksi: Seitsemänpäiväisistä työviikoista jaetulle vastuulle.

Kysyimme Eilmet Oy:n yrittäjä Eino Lehtoselta kokemuksia työllistämisestä. Eilmet Oy tarjoaa metsäpalveluita kuten metsän istutusta ja raivausta.

Millaista konkreettista apua sait Yksinyrittäjästä työnantajaksi -palvelusta työllistämisen tueksi?

Sain tietoa työllistämiseen ja ohjauksia palveluihin. Lisäksi sain apua Yrittäjien lakipalvelusta, joka on maksuton jäsenetu Yrittäjien jäsenille.

Palkkasit kaksi määräaikaista työntekijää, miten kuvailisit rekrytointiprosessia?

Melko nopeasti löytyi nuori metsäalan opiskelija TE-toimiston kautta. Hän aloitti kuukauden harjoittelulla, jonka jälkeen opiskelija siirtyi Eilmetin työntekijäksi. Lisäksi myöhemmin palkkasin metsuri ja metsäpalvelun tuottaja -opiskelijan raivaustöihin.

Mitkä tekijät vaikuttivat työntekijöiden valintaan?

Metsäalan perustietämys ja oikea asenne. Työntekijän tulee olla itsenäiseen työhön pystyvä. Halu kehittyä alalla, työhön sitoutuminen sekä hyvä fyysinen kunto ovat myös tärkeitä asioita.

Mitä työntekijän palkkaaminen yrityksellesi mahdollisti?

Palkkaaminen mahdollisti liiketoiminnan kasvattamisen ja urakoiden aikataulussa pysymisen sekä mahdollisti itselleni hieman vapaa-aikaa.

Miltä työnantajuus tuntui?

Kyllä se jollakin tavalla on kasvattanut, kun vastuuta tulee lisää. Etenkin nuorten kohdalla on vastuu myös työntekijän ammattitaidon kehittymisestä.

Onko suunnitelmissa myöhemmin palkata lisää työntekijöitä?

Metsäalan palveluille on tarvetta, joten palkkaan kyllä, jos sopivia tekijöitä löytyy. Metsureiden koulutusmääriä pitäisi saada nostettua.

Kuopion Yrittäjien kaksivuotinen ESR-rahoitteinen hanke, Yksinyrittäjästä työnantajaksi tarjoaa kuopiolaisille yksinyrittäjille maksutonta, henkilökohtaista palvelua työllistämisen tukemiseen. Tavoitteena on vahvistaa paikallista yritystoimintaa ja edistää alueen taloudellista kehitystä.