YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Yrittäjäperheille tarkoitetut tuetut lomat ovat haettavissa
Tuetulle lomalle valitun yrittäjäperheen kuluista maksetaan merkittävä osa lomalaisen puolesta. Kuva: Getty Images
15.10.2024 klo 10:56
Uutinen

Yrittäjä, tiesitkö? Näin haet tuetulle perhelomalle – Haku käynnistyi

Yrittäjäperheille tarkoitetut tuetut lomat ovat haettavissa hiihtolomaviikoille.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry järjestää vuoden 2025 alussa kaksi tuettua lomajaksoa. Tällä hetkellä haettavina ovat hiihtolomaviikkojen perhelomat.

Toinen lomista järjestetään Rokua Health & Spassa ja toinen Kylpylähotelli Peurungassa. Rokuan loman hakuaika päättyy marraskuun lopussa ja Peurungan lomaa voi hakea 2. joulukuuta asti.

Tuetulle lomalle valitun yrittäjäperheen kuluista maksetaan merkittävä osa lomalaisen puolesta. Yrittäjälle jää maksettavaksi omavastuumaksu 125 euroa (17 vuotta täyttäneeltä lomalaiselta) ja matkakulut lomakohteeseen. Loman hinnassa ovat mukana ruokailut, majoitus ja järjestettyä ohjelmaa.

Tuetut lomat on tarkoitettu pienituloisille yrittäjille, joiden olisi taloudellisesti haastavaa tai mahdotonta päästä lomalle. Myös terveydelliset ja sosiaaliset perusteet huomioidaan valinnassa.

Lomatukea voidaan myöntää samalle henkilölle korkeintaan kolmen vuoden välein ja enintään kolmesti kymmenen vuoden aikana.

Ensikertalaiset etusijalla valinnoissa

Tuettujen lomien myöntämiskriteereihin tuli muutos vuoden 2024 alusta alkaen. Lomatukea voidaan myöntää samalle henkilölle korkeintaan kolmen vuoden välein ja enintään kolmesti kymmenen vuoden aikana. Ensimmäistä kertaa tuettua lomaa hakevat ovat etusijalla valinnoissa.

– Tällä pyritään siihen, että mahdollisimman moni tuetun loman tarpeessa oleva saisi mahdollisuuden lomaan ainakin kerran, MTLH:sta kerrotaan.

Yleinen kustannustason nousu on pienentänyt jonkin verran tarjolla olevien lomien määrää. Tällä hetkellä MTLH:lla ei ole vielä tietoa yrittäjien tuetuista lomista.

– Nähtäväksi jää, millaisia muutoksia rahoitukseen tulee hallituksen järjestöille suunnattujen valtionavustusten leikkausten vuoksi, MTLH:n suunnittelija Sirpa Otava kertoi Yrittajat.fille aikaisemmin tänä vuonna.

Näin haet tuettua lomaa

MTLH neuvoo hakijoita kertomaan hakemuksessa tämänhetkisestä elämäntilanteestaan. Hakemuksessa kysytään hakijan taloudellista tilannetta ja pyydetään sosiaalisia ja terveydellisiä perusteluja, jollaisia voivat olla esimerkiksi vaikea taloudellinen tilanne, omaishoitajuus, yksinäisyys, vertaistuen tarve, perhehaasteet, sairaudet ja vammat. Voit hakea tuettua lomaa täältä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen