YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Yrittäjäehdokkaita valittiin 14 Pohjois-Karjalan aluevaltuustoon
Lukuisia yrittäjiä pääsi Pohjois-Karjalan valtuustoon. Alueen 59 valtuutetuista 23 prosenttia on yrittäjiä.
– Tämä on hieno asia. Yrittäjät tietävät, että monituottajamallilla turvataan Pohjois-Karjalassa laadukkaat sote-palvelut, kertoo toimitusjohtaja Merja Blomberg.
Sunnuntaina päättyneissä aluevaaleissa valtuustoihin valittiin yhteensä 280 yrittäjää koko maassa. Se on 20,3 prosenttia kaikista aluevaltuutetuista.
– Yrittäjien osuus on merkitsevä. Nyt on tärkeää, että jonoja lyhentävät palvelusetelit tulisi käyttöön ja myös soteyritysten osaaminen hyödynnetään. Jokaisella aluevaltuutetulla on avaimet käsissään päätöksiä tehtäessä, Blomberg toteaa.
– Vaalitulos oli viesti tarkan taloudenpidon, lähipalveluiden ja monituottajuuden puolesta. Sote-uudistuksen suuntaa halutaan selvästi kääntää pari piirua kohti monituottajamallia. Halutaan, että sote ei ole vain julkisen sektorin heiniä, toteaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.
– Monituottajamalli ja asiakasvalta esimerkiksi palvelusetelin avulla antavat edellytyksiä parantaa palveluiden laatua ja tehokkuutta.
Eniten yrittäjävaltuutettuja Pohjois-Karjalassa on keskustalla.
Eniten yrittäjävaltuutettuja on keskustalla (6), toiseksi eniten kokoomuksella (3), kolmanneksi perussuomalaisilla (2) ja vasemmistoliitolla (2) lisäksi Liike Nytillä yksi paikka.
Fakta: Miksi aluevaalit ovat yrittäjille tärkeät?
- Sote-sektorille käytetään noin 21 miljardia euroa vuosittain.
- Alalla työskentelee 400 000 ammattilaista, joista 88 000 yksityisellä sektorilla.
- Sote-alan yrityksiä on noin 18 200.
- Neljä viidestä sote-alan yrityksestä on enintään neljän hengen yrityksiä.
- Henkilökunnan tarve sote-alalla on yli 200 000 henkilöä tulevina vuosina.
- Hyvinvointialueet ovat merkittäviä ostajia alueellaan.