Yrittäjistä jo yli puolet, 53 prosenttia, aikoo äänestää kokoomusta eduskuntavaaleissa, kun huomioidaan kantansa kertovat.
8.9.2022 klo 09:00
Uutinen

Yrittäjägallup: Kokoomus ylivoimainen yrittäjien parissa – Porvarihallitus saa laajan tuen

Kokoomus on ylivoimaisesti suosituin puolue yrittäjien parissa. Hallituspohjista mieluisin yrittäjille olisi porvarihallitus, jota tukee kaikista vastaajista 39 prosenttia.

– Hallituksen talouspolitiikka ja velkaantuminen huolestuttavat yrittäjiä. Monet uskovat, että porvarihallitus pystyisi yrittäjämyönteisempään politiikkaan, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi.

Yrittäjistä jo yli puolet, 53 prosenttia, aikoo äänestää kokoomusta eduskuntavaaleissa, kun huomioidaan vain kantansa kertovat.

Mitä isompi yritys yrittäjällä on, sitä varmemmin hän äänestää kokoomusta. Kokoomuksen lisäksi vihreillä on pientä nousua. Perussuomalaisten yrittäjäkannatuksen lasku on jatkunut, mutta puolue on edelleen toiseksi suosituin yrittäjien parissa. Sitä aikoo äänestää eduskuntavaaleissa 14 prosenttia.

Kokoomus on selvästi suosituin kaikkialla maassa. Vihreät on toinen pääkaupunkiseudulla ja keskusta Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Vahvin tuki porvarihallitukselle (kokoomus, keskusta, perussuomalaiset ja Rkp) tulee kaupan alalta ja Pohjois- ja Itä-Suomesta.

Hallituspohjaksi toiseksi suosituin on kolmen suurin hallitus ja kolmanneksi tulevat sinipuna sekä sinivihreä hallitus.

Yrittäjägallupin toteutti Suomen Yrittäjien toimeksiannosta tutkimuslaitos Kantar. Tiedonkeruu tehtiin 18. –25. elokuuta 2022. Tutkimukseen vastasi 1 011 pk-yrityksen edustajaa.

Toimitus
Toimitus