YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

5.10.2024 klo 09:27
Uutinen

Yrittäjältä yrittäjälle – Yrittäjien K-etu käyttöön Etelä-Pohjanmaan Yrittäjienkin alueella

Suomalaisessa kauppakulttuurissa K-kaupat ovat tunnettuja siitä, että niitä pyörittävät itsenäiset, yrittäjävetoiset kauppiaat. Jokaisessa K-kaupassa taustalla toimii ahkera yrittäjä, joka kantaa vastuun liiketoiminnasta ja pyrkii tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista palvelua ja tuotteita. Tämä yrittäjähenkisyys yhdistää K-kauppiaat ja heidän asiakkaansa – ja nyt yrittäjät voivat konkreettisesti tukea toisiaan.

Monien aluejärjestöjen alueilla Yrittäjien K-etu on ollut voimassa jo vuosia ja nyt yhteistyö K-kauppiaiden ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien välillä ottaa ensiaskeleet.

Yhteistyössä lähdetään alkuun samalla kaavalla kuin muillakin alueilla eli mukaan lähtevät K-kauppiaat tarjoavat Yrittäjien jäsenille viiden prosentin alennuksen elintarvikkeista ja rautakaupan tuotteista.

  • Tällaisen alennuksen tarjoaminen yrittäjäjärjestön jäsenille on hieno ele, joka kertoo K-kauppiaan arvostuksesta muita yrittäjiä kohtaan, sillä alennus on suoraan pois kauppiaan katteesta. Yrittäjyys on kovaa työtä ja yrittäjien välisellä tuella on suuri merkitys. Tämä alennus ei ole pelkästään taloudellinen etu, vaan myös vahva osoitus siitä, kuinka tärkeää on tukea toisia yrittäjiä. Kun yrittäjä tekee ostoksensa yrittäjän omistamasta kaupasta, raha kiertää paikallisesti ja vahvistaa koko yhteisöä, toteaa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jani Takamaa.

Yrittäjä kaupan takana

K-kauppiaana toimiminen ei ole vain kaupan pyörittämistä – se on monipuolista ja vastuullista yrittäjyyttä. K-kauppias tekee päivittäin päätöksiä tuotteista, hinnoittelusta ja palveluista, ja hänen vastuullaan on koko kaupan toiminta ja henkilökunnan hyvinvointi.

Yrittäjänä toimiva K-kauppias tietää hyvin, millaista on johtaa yritystä ja elää jatkuvasti muutosten keskellä. Hän tietää myös kaupan merkityksen muutenkin kuin ruokakauppana.

  • K-kauppiaat toimivat paikallisesti ja heidän vastuullaan on räätälöidä valikoima sekä palvelut vastaamaan alueensa tarpeita. K-ryhmän laaja lähikauppaverkosto mahdollistaa monien arjen palveluiden tarjoamisen, kuten postiasioiden hoitamisen ja käteisen nostamisen. Näin kaupoista on tullut yhä merkittävämpiä paikallisia keskuksia, joissa voi hoitaa monia asioita yhden käynnin aikana. Kun ostat yrittäjävetoisesta K-kaupasta, tuet paitsi paikallista kauppiasta, myös koko yhteisön palveluiden säilymistä ja kehittymistä, Takamaa jatkaa.

Ensi vaiheessa mukaan lähti 15 K-kauppaa ympäri Etelä-Pohjanmaata.

  • Me olemme olleet mukana tarjoamassa Yrittäjien K-etua jo Honkajoella kauppiaana ollessamme ja on hienoa lähteä tähän mukaan heti ensi vaiheessa myös täällä Etelä-Pohjanmaalla. Tämä etu on myös muistutus siitä, että yrittäjät eivät ole yksin, vaan yhteisö on vahva, kun yrittäjät tukevat toisiaan, sanoo K-Supermarket Jalasjärven yrittäjä Miia Kivistö.

Niin ikään K-Supermarket Kurikan yrittäjä Harri Kankaala on lähdössä positiivisin mielin yhteistyöhön mukaan.

  • Kauppojen tarjoama viiden prosentin alennus elintarvikkeista yrittäjäjärjestön jäsenille on voimakas kannustin tehdä ostoksia läheltä ja tukea toisia yrittäjiä. Kun valitsee tehdä ostoksia yrittäjävetoisessa K-kaupassa, tukee paikallista kauppaa ja sen työntekijöitä, mikä vahvistaa koko yhteisöä. Yrittäjä ymmärtää, kuinka tärkeää on tukea toisia yrittäjiä, Kankaala toteaa.

Edun avulla saadaan myös muistutettua siitä, että K-kaupan takana on aina yrittäjä.

  • Aina välillä tässä joutuu muistutella, että K-kauppiaskin on oikeasti yrittäjä ja meilläkin on tässä kaupassa omat rahat kiinni niin kuin muillakin yrittäjillä, naurahtaa K-market Nurmon, Ruukintie ja Upan yrittäjä Hanna Warde.

Yrittäjien välisen yhteistyön merkitystä korostaa myös kauppias Arttu Heikkilä, joka toimii yrittäjänä Lapuan ja Seinäjoen K-raudoissa.

  • Seinäjoen ja Lapuan K-Raudat ovat innolla mukana tarjoamassa yrittäjäjärjestön jäsenille etua jokapäiväisistä rautakauppaostoksista. Toivomme tämän myös herättävän keskustelua paikallisista yhteistyömahdollisuuksista eri alojen yrittäjien kanssa, Heikkilä toteaa.

Nyt on täydellinen hetki hyödyntää alennus ja suunnata ostoksille toisen yrittäjän kauppaan.

  • Huomionarvoinen seikka tässä on myös se, että tuon viiden prosentin alennuksen elintarvikkeista saa heti kuun ensimmäisestä ostoksesta lähtien eikä tarvitse kivuta missään taulukossa tonnin kuukausiostoksiin saadakseen viiden pinnan hyödyn, Takamaa täräyttää.

Etua ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja se ei koske verkkokauppaostoksia. Kassalla tulee ajoissa näyttää Suomen Yrittäjien voimassa oleva jäsenkortti (muovinen kortti tai mobiilikortti). Alennusta ei myönnetä jälkikäteen. Muista käyttää myös Plussa-korttia. Etu ei koske K-Plussa-tarjouksia, äidinmaidonkorvikkeita, tupakka-, alkoholi-, nikotiini-, pantti-, Postin ja Veikkauksen tuotteita, tuotemaisia palveluita eikä polttonesteitä. Ei jälleenmyyjille.

Mikäli olet kaupan laskutusasiakas, huolehdi, että ilmoitat kauppiasyrittäjälle voimassa olevasta Yrittäjien jäsenyydestä saadaksesi alennuksen.

Katso mukana olevat K-kaupat tästä!