27.9.2019 klo 10:35
Uutinen

Yrittäjäpäivät on monille osallistujille vuoden kohokohta: Verkostoitumista ja vertaistukea

Lahdessa ensi kuussa pidettäville Yrittäjäpäiville on ilmoittautunut jo reilusti yli tuhat osallistujaa. Monille tärkeintä tapahtumassa on kollegojen tapaaminen. Vielä ehdit mukaan!

Lahdessa 18. -19. lokakuuta järjestettävään tapahtumaan ilmoittautuneet kertovat odottavansa Yrittäjäpäiviltä ennen kaikkea tuttujen tapaamista, verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

– Yrittäjäpäivillä muodostuu aina jos monenmoisia raateja. Minulle muiden kuljetusalalla työskentelevien yrittäjien tapaaminen on se suola – meillä riittää puhuttavaa esimerkiksi työvoimapulasta ja siitä, miten itse kukin on pärjännyt työntekijöiden kanssa, Ari Kaakkuriniemi kertoo.

Kaakkuriniemelle Yrittäjäpäivät on tapahtuma, johon hän on osallistunut lähes kaksikymmentä kertaa. Hän kertoo, että tänä vuonna Kuivaniemeltä lähtee Lahteen puolisen tusinaa yrittäjää.

– Tapahtuman aikana tulee varmasti uusia tuttuja, koko työuransa ajan eli 1970 -luvulta saakka kuljetusalalla työskennellyt Kaakkuriniemi sanoo.

”Vähän kuin miniloma”

Askolalaisella Annukka Uusi-Simolalla on tänä vuonna poikkeuksellisen lyhyt matka Yrittäjäpäiville: vain noin seitsemänkymmentä kilometriä.

– Esimerkiksi Turkuun oli viime vuonna vähän erilaista lähteä, mutta kyllä uskon, että tämäkin tapahtuma tulee olemaan myös ikään kuin pieni miniloma, Uusi-Simola sanoo.

Askolan Yrittäjien puheenjohtajana toimiva Uusi-Simola kertoo tapaavansa eri puolilta Suomea tulevia paikallisyhdistysten puheenjohtajia jo torstaina.

– Käymme illallisella sellaisella porukalla, jolla olemme tavanneet jo koulutuksessa Brysselissä.

Uusi-Simola aikoo olla Lahdessa koko tapahtuman ajan. Puhelin ja tietokone kulkevat työasioiden vuoksi mukana.

”Tapahtuma korostaa yrittäjien merkitystä yhteiskunnalle”

Kuopiosta Lahteen tuleva Mika Kolehmainen on yksi Yrittäjäpäivien vakituisista kävijöistä.

– Tapahtuma vahvistaa tunnetta, että me teemme oikeita asioita. Yrittäjäpäivillä meidän merkityksemme yhteiskunnalle konkretisoituu, Kolehmainen pohtii.

Kuopion vartiointipalvelua luotsaava mies on myös Kauppakamarin jäsen. Suomen Yrittäjät ja järjestön työ paikallisen sopimisen edistämiseksi sekä yritystoimintaan liittyvän sääntelyn vähentämiseksi tuntuu Kolehmaisesta kuitenkin kaikkein merkityksellisimmältä.

Yrittäjäpäivien ohjelmaan hän ei ole ennättänyt vielä tutustua.

– En ole superstarojen perään. Saan eniten siitä, että voin keskustella muiden yrittäjien kanssa arjen asioista. Se toimii vertaistukena, Kolehmainen muistuttaa.

”Olisinpa tullut mukaan jo parikymppisenä”

35-vuotiaalle Ville-Pentti Heikkilälle Lahden Yrittäjäpäivät tarkoittaa muun muassa nuorten yrittäjien paneelin vetämistä.

– Lahti on minulle neljäs kerta Yrittäjäpäivillä. Sen lisäksi, että on kiva tavata kollegoja, tapahtuma avaa mahdollisuuksia yrityksen kehittämiseen. Yhteistyökumppaneita löytyy moniin juttuihin, Heikkilä kiittelee.

Hän oli vain parikymppinen yrittäjänä aloittaessaan. Nuorelle itselleen Heikkilä sanoisi, että ei kannata empiä yrittäjäjärjestön tapahtumiin lähtemistä.

– Itse kerkesin toimia yrittäjänä seitsemän-kahdeksan vuotta ennen kuin osallistuin ensimmäiseen Suomen Yrittäjien tapahtumaan. Kunpa olisin tehnyt sen heti, Heikkilä sanoo.

Ensi vuonna tavataan Jyväskylässä

Muiden jyväskyläläisyrittäjien kanssa Lahteen saapuva Kimmo Kovala on todellinen Yrittäjäpäivä-konkari.

– Olen oman pienen panokseni laittanut myös siihen soppaan, että yrittäjyyden arvostus nousisi, vuosikymmeniä yrittäjänä ja Suomen Yrittäjissä vaikuttanut mies sanoo.

Yrittäjäpäivillä häntä kiinnostaa niin virallinen kuin epävirallinen tarjonta.

– Aina on hyvä kerrata viisaiden gurujen oppeja, Kovala sanoo Yrittäjäpäivien puhujiin viitaten.

Toinen tärkeä asia on seura.

– Onhan se vähän kuin lomamatka. Ja saa tavata pitkäaikaisia tuttavia.

Kimmo Kovala aikoo olla läsnä myös ensi vuoden tapahtumassa, jolloin Jyväskylä isännöi Yrittäjäpäiviä.

– Meillä on kaavailtu, että ei oltaisi lainkaan auditoriossa, vaan istuttaisiin suoraan messu ja kongressikeskus Paviljongin pöytiin. Olemme testanneet mallia jo omissa yrittäjäjuhlissamme, jonne tuli 1200 vierasta, Kovala kertoo.

Leila Itkonen

leila.itkonen@yrittajat.fi