Liisa ja Jyrki Haarni ovat yrittäjäpäivien konkareita
Liisa ja Jyrki Haarni ovat osallistuneet yrittäjäpäiville jo 28 kertaa. Kuva: Pauli Reinikainen
21.10.2022 klo 15:06
Uutinen

Yrittäjäpäivien konkarit jäivät koukkuun jo 90-luvun alussa – Yksi tapahtuma on jäänyt mieleen ylitse muiden

Liisa ja Jyrki Haarni siirtyvät pian eläkkeelle, mutta yksi asia on varma: He ottavat osaa yrittäjäpäiville myös ensi vuonna.

Tamperelaiset Liisa ja Jyrki Haarni ovat tuttu näky Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä. Tänä vuonna he kokoontuvat tapahtumaan 28. kerran.

– Eniten odotamme hauskapitoa ja tuttujen tapaamista.

Ensimmäisen kerran Haarnit olivat mukana vuoden 1993 yrittäjäpäivillä. Nekin järjestettiin Tampereella.

Pariskunta liittyi Yrittäjiin 90-luvun alussa, kun Siivousmix Oy perustettiin. Yritys keskittyy porrassiivouksiin Tampereen keskustan alueella.

– Näimme mainoksen, jossa kerrottiin yrittäjäpäivistä Tampereella. Mietimme, että kyllä meidän nyt täytyy liittyä järjestöön, jotta voimme ottaa osaa yrittäjäpäiville. Jäätiin koukkuun tähän hommaan heti alussa.

Vuosien varrella Haarneilta on jäänyt väliin vain vuoden 1995 Lappeenrannan valtakunnallinen yrittäjätapahtuma. Vuonna 2020 yrittäjäpäiviä ei järjestetty koronaepidemian takia.

Haarneille tärkeintä tapahtumissa on ollut verkostoituminen. Joskus haaviin on jäänyt yhteistyökumppaneita. Asiakkaita on löytynyt vähemmän.

– Yrittäjätapahtumissa pääsee vähän rentoutumaan kiireisestä arjesta. Sosiaalinen kanssakäyminen on ollut tärkeää, Liisa Haarni kertoo. Jyrki Haarni myöntää, että tämän vuoden tapahtumaa Tampereen Nokia Arenalla on odotettu, sillä tuttuja on tulossa paljon paikalle.

Kuopion tapahtuma ikimuistoisin

Kuopiossa vuonna 1999 järjestetyt yrittäjäpäivät ovat jääneet Haarnien mieleen erityisellä tavalla.

– Muistan, miten kaikki ihmiset olivat hyvin ystävällisiä ja savolaiseen tapaan lupsakoita. Siellä oli kerta kaikkiaan hyvä meininki, Liisa Haarni muistaa.

Kyseisillä yrittäjäpäivillä monen osallistujan mieleen on jäänyt iltajuhla, jossa vieraat saapuivat pienehköltä vaikuttaneeseen urheiluhalliin.

– Ihmettelimme, miksi tila oli niin pieni. Sitten pressu vedettiin sivuun ja sen takaa paljastui tivoli. Se oli makea juttu.

Muistot palaavat Haarnien mieleen myös vuoden 2005 Joensuun yrittäjäpäivistä.

– Olen ollut pitkään mukana Pirkanmaan yrittäjien kaupunginosayhdistyksessä Tammelanpuiston yrittäjissä. Meillä on ollut tapana järjestää saunailta yrittäjäpäivien yhteydessä. Ennen Joensuun tapahtumaa olin eroamassa yhdistyksen hallituksesta, mutta saunomisen aikana minut suostuteltiin mukaan ehdolle puheenjohtajaksi. Hyvät puheet ja kehut muuttivat mieleni, Jyrki Haarni muistelee.

Ensi vuoden yrittäjäpäivät jo buukattu kalenteriin

Haarnit perustivat yrityksensä Siivousmix Oy:n 30 vuotta sitten. Syntymäpäivää juhlittiin viime kesänä. Nyt yrityksessä on edessä sukupolvenvaihdos: toinen pojista on jo valittu toimitusjohtajaksi. Haarnit jäävät yrityksen omistajiksi pienellä osuudella.

– Tavoitteena on jäädä eläkkeelle ensi talvena. Ensi vuoden yrittäjäpäiville tulemme varmasti, sittenhän on aikaa kun olemme eläkkeellä. Eiköhän tässä mennä Satakunnan yrittäjien osastolle ennakkoilmoittautumaan.

Pauli Reinikainen