Mariia Yrjö-Koskinen
Hongisto Oy:n yrittäjä Mariia Yrjö-Koskinen.
21.10.2022 klo 13:15
Uutinen

Yrittäjät kertovat: Tämän takia kuulun yrittäjäjärjestöön

Kysyimme Valtakunnallisille yrittäjäpäiville osallistuvilta, mitä he pitävät suurimpana hyötynä yrittäjäjärjestöön kuulumisessa.

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät ovat parhaillaan käynnissä Tampereella Nokia Arenalla. Kysyimme paikan päälle ensimmäisten joukossa saapuneilta, mikä heille on tärkeintä yrittäjäjärjestön jäsenyydessä.

Tytti Artkoski

Andrei Hokkanen 

Autokoulu Futura Drivers Oy, Nokia

Miksi kuulut yrittäjäjärjestöön?

TA: Tästä voisi puhua varmaan kauhean pitkäänkin, mutta olen itse kolmannen polven yrittäjä, ja meidän täytyy myös huolehtia omista eduistamme. Jos teemme kaiken yksin, emme ehkä pärjää. Me tarvitsemme toisiamme, meillä täytyy olla etujärjestö ja meidän täytyy keskenämme verkostoitua ja liittoutua.

AH: Luovaa hulluutta ja vaimon mukana menemistä! 

Mikä on suurin hyöty jäsenyydestä?

TA: Ajattelen yhteisöllisyyttä, ja tietenkin tämä on etujärjestö meille kaikille. Me olemme liittyneet vasta tämän vuoden puolella Suomen Yrittäjiin, mutta ajattelen, että meidän täytyy pysyä porukan mukana.

AH: Se, että pääsee myös verkostoitumaan ihmisten kanssa, ettei tarvitse yksinään yrittää. 

Mikä on paras muistosi tai kokemuksesi yrittäjätapahtumista?

TA: Varmaan ne parhaat muistot tehdään tänään täällä.

AH: Samoilla linjoilla.

Jari Kelavaara

Jari Kelahaara

Lapin vuokramies, Ranua

Minkä takia kuulut yrittäjäjärjestöön?

Olen nähnyt sen hyödyn kaikille yrittäjille. Se on antanut valtavat verkostot, ja kaikelle avulle, mitä on ollut tarjolla, on ollut käyttöä. Tämä on 13. kertani Yrittäjäpäivillä.

Mikä on suurin hyöty jäsenyydestä?

Muut yrittäjät. Verkostoitua, tutustua yrittäjiin, saada kontakteja ympäri Suomen. Tämä on ollut minulle näin jo pitkään.

Mikä on paras muisto tai kokemus yrittäjätapahtumista?

Yksinyrittäjän palkitseminen. Olin aikoinaan aktiivisesti ajamassa sitä asiaa, ja kun ensimmäisen kerran palkittiin Vuoden yksinyrittäjä, se oli mieleenpainuva hetki.

Yrittäjä Niina Haarala

Niina Haarala

Nelosparkki Oy, Kuivaniemi

Miksi kuulut yrittäjäjärjestöön? 

Ennen kaikkea siksi, että saan olla tekemisissä toisten yrittäjien kanssa. Vertaistuki ja verkostoituminen ovat itselleni tärkeitä. Vuosien aikana olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin.

Mikä on suurin hyöty jäsenyydestä? 

Kun tulee jotain sellaista, mitä varten tarvitsen ajankohtaista tietoa, sitä olen saanut Suomen Yrittäjistä. Lakipalveluista on ollut hyötyä. Sieltä olen saanut nopeasti tietoa yhdellä puhelinsoitolla.

Mikä on paras muistosi tai kokemuksesi yrittäjätapahtumista?

Valtakunnallisten yrittäjäpäivien iltajuhla on aina kaikista paras. Silloin pidetään hauskaa.

Mariia Yrjö-Koskinen

Hongisto Oy, Oulu

Miksi kuulut yrittäjäjärjestöön? 

Yrityksemme on 68 vuotta vanha. Näen tällaisen järjestötoiminnan ja yhteisön tarjoaman verkoston ja palvelun tärkeänä etenkin siksi, että järjestö pitää yrittäjien ääntä kuuluvilla. Yrittäjäjärjestö on tehnyt hyvää työtä. Toinen syy on verkostoituminen. Pohjois-Pohjanmaalla yrittäjäjärjestö tarjoaa erilaisia tapahtumia pk-yrittäjille ja järjestää muun muassa koulutusta. Lisäksi saamme tietoa EU-hankkeista. Niistä yrittäjä ei välttämättä saisi omin päin tarpeeksi tietoa.

Mikä on suurin hyöty jäsenyydestä? 

Ehdottomasti verkostoituminen. En ole pitkään aikaan päässyt käymään valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä. Siksi olen odottanut tämän vuoden tapahtumaa paljon. Kommunikointi saman alan tai jopa täysin eri alan yrittäjien kanssa järjestön kautta on se paras hyöty.

Mikä on paras muistosi tai kokemuksesi yrittäjätapahtumista?

Oulussa järjestettiin takavuosina valtakunnalliset yrittäjäpäivät. Olin silloin myös Nuorkauppakamarin jäsen. Oli hienoa, kun teimme iltajuhlassa kunniakujan tasavallan presidentti Martti Ahtisaarelle. Presidentti käveli kunniakujaa pitkin puhumaan yleisölle. Se oli aikamoinen kohokohta.

Mika Eskelinen

Tmi Mika Eskelinen, Joensuu

Miksi kuulut yrittäjäjärjestöön? 

Olen parissa yrityksessä mukana. Liityin yrittäjäjärjestöön toiminimiyritykselläni. Koin sen helpommaksi, koska silloin ei tarvitse kysyä muiden henkilöiden suostumusta. Olen kokenut yrittäjäyhteisön hyödylliseksi Joensuussa. Saan hiljaista tietoa, jota ei välttämättä löydy Googlesta.

Mikä on suurin hyöty jäsenyydestä? 

Paikallisjärjestössä on kokenutta yrittäjäporukkaa, jolta saan tukea. Se on hieno yhteisö. Lisäksi pääsen osallistumaan tapahtumiin ja tarjolla on koulutusmahdollisuuksia. Nyt on tulossa kirjanpitoon liittyvä koulutus, johon ehdin toivottavasti mukaan.

Mikä on paras muistosi tai kokemuksesi yrittäjätapahtumista?

Olen liittynyt äskettäin, mutta olen jo ehtinyt käynyt tapahtumissa. Äskettäin osallistuin Pohjois-Karjalan nuorten yrittäjien Mysteeriretkelle. Kyseessä on retki, johon osallistujat eivät tarkasti tiedä, mitä on luvassa. Kävimme pelaamassa pesäpalloa, se oli hauskaa.

Pauli Reinikainen
Kaisu Puranen