1.10.2019 klo 15:35
Uutinen

Yrittäjät mukana ammattikoulujen Osku Road Show -kiertueella 

Osku Road Show kiertää yli sadalla paikkakunnalla. Nuoret Yrittäjät on mukana kiertueella.

Suomen Opiskelija-Allianssi Osku kiertää lokakuun loppuun saakka ammattikouluja esitellen erilaisia urapolkuja ja vaihtoehtoja. Elokuun puolivälissä alkanut kiertue on nimeltään Osku Road Show, ja se on saavuttavuudeltaan Suomen laajin oppilaitoksiin kohdistuva kiertue. Kiertue vierailee yli 100 paikkakunnalla.

Osku Road Show vie ammattikoululaisille tietoa työelämästä, yrittäjyydestä ja hyvinvoinnista yhteistyökumppaneiden kautta. Yhteistyökumppaneita ovat Nuoret Yrittäjät, Fressis.fi, Tehy ja STTK.

Suomen Yrittäjien Nuoret Yrittäjät on mukana kiertueella esittelemässä yrittäjyyden polkua uravaihtoehtona nuorille.

– Opiskelijayrittäjillä on ilmainen opiskelijajäsenyys ja he saavat tukea yrittäjyyden alkutaipaleelle sekä omien oppilaitostensa yrittäjyysyhteyshenkilöiltä että alueidensa yrittäjäjärjestöiltä ja paikallisyhdistyksiltä. Paikallisyhdistykset ja aluejärjestöt tarjoavat monipuolisen neuvonnan ja tuen lisäksi verkostoitumismahdollisuuksia, kertoo koulutusasioiden asiantuntija Marja Vartiainen Suomen Yrittäjistä.

Opiskelijayrittäjyys on nuorille hyvä vaihtoehto, koska yrittäjämäistä toimintatapaa arvostetaan kaikissa työpaikoissa ja ennusteiden mukaan entistä useammat työntekijät tulevat jossain vaiheessa uraansa toimimaan yrittäjinä. Siksi on tärkeää, että myös opettajilla on riittävästi osaamista ja työkaluja yrittäjyyskasvatukseen. Suomen Yrittäjät tarjoaa opettajille maksuttomia koulutuksia sekä materiaalia opetuksen tueksi.

Ammattikoululaisista 39:ää prosenttia kiinnosti yrittäjyys vuonna 2018 tehdyn Amis-kyselytutkimuksen mukaan. Sama määrä koki, että opinnot ovat antaneet heille hyvät eväät toimia yrittäjinä. Luvuissa on kuitenkin laskua, sillä vuonna 2013 yrittäjyys kiinnosti 53 prosenttia ammattiin opiskelevista.

Viidennes opiskelijoista haluaa toimia yrittäjinä jo opintojen ohessa tai kesäisin. Puolet katsoo, että yrittäjyys sisältää enemmän mahdollisuuksia kuin riskejä.

toimitus(at)yrittajat.fi