Kuva: Pixhill
27.2.2023 klo 07:52
Uutinen

Yrittäjien Pentikäinen satamalakon jatkumisesta: ”Solidaarisuuden irvikuva ja modernin ahneuden ilmentymä”

Lähes kaksi viikkoa kestäneeseen satamalakkoon ei löytynyt sunnuntain sovittelussa ratkaisua. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo ahtaajien lakon iskevän kovaa moneen palkansaajaan.

Ahtaajia edustava Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja työnantajien Satamaoperaattorit jatkoivat sunnuntaina sovittelua mutta ilman tulosta.

– Ahtausalan sovittelu on päättynyt tältä päivältä. Valitettavasti edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle i vielä ollut. Jatkosta ei ole vielä sovittu, valtakunnansovittelijan toimiston Twitter-tilillä kerrottiin myöhään sunnuntai-iltana.

Työntekijäpuoli on jo aiemmin hylännyt kaksi sovintoehdotusta.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ennakoi ahtaajien lakon iskevän moneen palkansaajaan, kun satamat eivät vedä ja vientiyritysten varastot täyttyvät.

– Tulee lomautuksia ja ehkä myös irtisanomisia. Satamalakko on solidaarisuuden irvikuva ja modernin ahneuden ilmentymä, Yrittäjien toimitusjohtaja Pentikäinen sanoo.

Pentikäinen sanoo satamalakon horjuttavan maailmalla luottamusta suomalaisiin vientiyrityksiin ja suomalaiseen logistiseen järjestelmään.

– Ilman tätä luottamusta tästä maasta häviävät vientiteollisuuden työpaikat.

– Toivon, että satamaoperaattorit alkavat uudistamaan toimintamallejaan yrittäjävetoisiksi ja lisäämään automaatiota, jotta yksi ammattiliitto ei voi pysäyttää koko maan vientiä, Pentikäinen jatkaa.

Toimitus
Toimitus