Loma, perhe,matka,
Yrittäjille suunnatut tuettujen lomien haku vuodelle 2022 on alkanut. Kuva Getty Images
5.11.2021 klo 13:30
Uutinen

Yrittäjille suunnattujen tuettujen lomien haku vuodelle 2022 on alkanut

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry MTLH järjestää tuettuja lomia, joista osa on suunnattu yrittäjille. Vuonna 2022 MTLH panostaa viestinnässään yrittäjiin ja maatalousyrittäjiin muun muassa koronakriisistä johtuen. Rajoitukset ovat vaikuttaneet monilla aloilla yrittäjien toimeentuloon, jota paikataan pitkään.

Tuetut lomat yrittäjille ovat suunnattu perheille, työikäisille ja ikääntyneille. Hakijan tulee asua pysyvästi Suomessa.

Tuettuja lomia järjestetään yhteensä noin 600 lomaviikkoa vuodessa. Niitä tarjotaan kylpylöissä, hotelleissa, urheiluopistoissa ja kuntoutuskeskuksissa. Lomat myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein.

Suurin osa lomista kestää viisi vuorokautta täysihoidolla, sisältäen majoituksen, ruoan ja lomaohjelmaa.

– Ohjelma voi olla kuntoilua, visailua, askartelua tai esimerkiksi pihapelejä lapsille, MTLH:n toiminnanjohtaja Anne Ylönen kertoo.

Tuettujen lomien omavastuu on viiden vuorokauden lomalta 100 euroa 17 vuotta täyttäneiltä. Nuoremmilta omavastuuosuutta ei peritä.

Vuoden 2022 tuettujen lomien haku on alkanut. Hakuajat päättyvät kolme kuukautta ennen loman alkua. Lomaa haetaan joko sähköisellä tai paperisella hakemuksella.

Lisätietoa tuetuista lomista löydät Yrittäjien sivuilta sekä MTLH:n sivuilta.

Toimitus
Toimitus