YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Yrityskiihdyttämö vahvistaa Lounais-Hämeen yrityspalveluja
Lounais-Hämeen yrityspalveluiden muotoilussa kesä on ollut toiminnallisesti vilkas. Seudun elinvoimaa vahvistetaan nyt moni tavoin. Toimintamalli on edistyksellinen, asioita tehdään yhdessä uudella tavalla.
Heidi Loukiainen siirtyi Tammelan kunnan elinvoimakehittäjän toimesta Forssan Yrityskehitykseen yhteisömanageriksi.Tämä muutos käynnisti toden teolla neuvottelut Tammelan kunnan elinkeinoasioiden hoidosta.
– Syyskuun alusta alkaen Tammelan kunta ostaa palvelut Forssan Yrityskehitykseltä. Se on merkittävä askel oikeaan suuntaan seudullisessa yhteistyössä, Maria Jokinen iloitsee.
Loukiaisen aloitettua työnsä yrityskiihdyttämö Forzassa sen toiminta pääsi toden teolla vauhtiin.
Tarjolla vireä yritysyhteisö
Forza on työtila ja innovatiivinen yhteisö, jonka toimitilat sijaitsevat Forssan Kehräämöllä Hämeen ammattikorkeakoulun naapurissa. Se tarjoaa yrittäjille kokous- ja työtiloja, vireän työympäristön ja -yhteisön sekä laajan verkoston.
Forssan toimintamalli on valtakunnallisesti mitattuna poikkeuksellisen laaja. Kaikki seudun oppilaitokset ovat siinä mukana. Forza yhdistää oppimisen, tutkimuksen ja yritystoiminnan.
Maria Jokinen sanoo, että ratkaisevaa yrityskiihdyttämön aloittamiselle Forssassa oli yhteistyö Crazy Townin kanssa. Myös Crazy Townille Forssan mallin mukainen yhteistyö on uutta, etenkin vahva kytkös oppilaitoksiin.
Forzan jäsenet saavat käyttöönsä Crazy Townin verkostot ja palvelut kaikkialla Suomessa, missä Crazy Townin toimintaa on.
– Ja toisin päin, myös Crazy Town -yhteisön jäsenet saavat Forssassa palvelumme käyttöönsä. Tämä lisää niin elinvoimaa kuin myös seudun vetovoimaa Heidi Loukiainen muistuttaa.
Tavoitteena on kehittää Forssan kaupunkiseudun yritystoimintaa ja opiskelijoiden yrittäjyyttä sekä sitä kautta lisätä Kanta-Hämeen pitovoimaa, saada nuoret jäämään opiskelujen jälkeen maakuntaan. Yrityskiihdyttämössä on alkamassa yritysideoiden sparraus.
– Tavoitteenamme on 100 uutta startup-yritystä kolmen vuoden aikana. Tähtäämme siihen, että opiskelijat perustavat yrityksiä ja jäävät valmistuttuaan tänne, Jokinen summaa.