15.6.2017 klo 12:47
Uutinen

Yrityskummit yrittäjien tueksi myös Raumalla

Raumalaisilla yrittäjillä on mahdollisuus saada toimintansa tueksi ja kehittämiseksi yrityskummin apua. Kummitoimintaa toteutetaan yhteistyössä Rauman kaupungin Yrityspalveluiden kanssa ja palvelu on avointa kaikille yrittäjille, ei pelkästään Rauman Yrittäjät ry:n jäsenille.

Rauman kaupunginvaltuusto teki huhtikuussa päätöksen, että Rauman kaupunki liittyy Suomen Yrityskummit ry:n jäseneksi ja käytännön toiminnan toteuttajaksi on sovittu paikallinen yrittäjäjärjestö. Yrityskummiksi voi ryhtyä kokenut yrittäjä tai oman alansa asiantuntija, jolla on jotain annettavaa toiselle yrittäjälle. Yrityskummi on rinnalla kulkija, neuvonantaja ja sparraaja, mutta ei kuitenkaan päätöksentekijä. Toiminta perustuu ehdottomaan luottamuksellisuutteen ja vapaaehtoisuuteen. Yrityskummi ei saa panoksestaan korvausta ja se on yrittäjälle maksutonta.

Taustatukena valtakunnallinen verkosto

Täysin uusi asia kummitoiminta ei Raumalla ole. Raumalla on ollut yrityskummitoimintaa jo vuosituhannen alussa, mutta elinkeinoyhtiö Rauman Seudun Kehitys oy:n toiminnan päättyessä 2010, lakkasi myös tämä palvelu. Rauman Yrittäjät ry kokosi mentoriverkoston keväällä 2015. Mentoreiksi pyydettiin eri alojen asiantuntijoita ja kokeneita yrittäjiä. Toiminta on ollut pienimuotoista ja nyt tällä valtakunnallisen yhdistyksen jäsenyydellä varmistetaan Raumalla toteutetun yrityskummitoiminnan linkittyminen koko maan kattavaan vastaavaan toimintaan.

Suomen Yrityskummit ry:n esittely:

Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva asiantuntijaverkosto. Verkoston jäsen – yrityskummi – on sitoutunut antamaan käytännön koulimaa osaamistaan yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan käyttöön ja toimimaan liiketoiminnan onnistumisen tukena. Yrityskummin toiminta perustuu luottamukseen. Yrityskummi on yrittäjän keskustelukumppani ja sparraaja ideoiden kehittelyssä ja niiden viemiseksi eteenpäin. Lisäksi verkostoituminen ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen läpikäyminen ovat osa yrityskummin työkalupakkia. Maanlaajuinen yrityskummiverkosto pitää sisällään jo yli tuhat yrityselämää tuntevaa ammattilaista. Kuten kummitoimintaan kuuluu, myös yrityskummitoiminta on maksutonta ja siitä on karsittu pois byrokratia ja turhat muodollisuudet. Lisätietoa Yrityskummeista täältä.

Kysytty palvelumuoto

Vuoden 2017 tavoitteena on nostaa Rauman Yrittäjien tarjoama yrityskummitoiminta yhdeksi palvelumuodoksi yrittäjille. Yrityskummitoiminta-brändin alla toimiminen mahdollistaa palvelun löytämisen ja siihen hakeutumisen myös nettiselaimen kautta. Kummitoiminta on yksi tärkeä yrittäjän tukimuoto, se antaa mahdollisuuden yritystoiminnan kehittämiseen, yrittäjän sparraukseen ja uusien näkökulmien kohtaamiseen.

Rauman Yrittäjät hakee koko ajan uusia yrityskummeja – voit hakeutua kummiksi Suomen Yrityskummien sivun kautta. Yrittäjä voi hakea itselleen yrityskummia samaisen sivuston kautta tai ottamalla yhteyttä toimistoomme.